31. oktober – Lažna prepričanja

“Učinke verbalne in čustvene zlorabe je težko razumeti, ker nikoli nismo pomislili, da bi izpodbijali to, kar nam je bilo rečeno o nas. Vse dokler nismo našli ACA. Če so nam dotlej rekli, da smo kot otroci ničvredni ali nevedni, smo temu brez dvoma verjeli.”

BRB str. 30

Mnoge od nas so naši skrbniki z svojimi dejanji in nameni prepričali, da smo ničvredni.

Ko ni bilo hrane, smo mislili, da je to zato, ker si je ne zaslužimo. Počutili smo se slabi ljudje. V svojih kotičkih smo jokali sami zase, a se sčasoma naučili zadušiti solze, ko smo videli, da smo zaradi tega še bolj ranljivi. Umikali smo se svojim telesom in čustvom, dokler ni od tega ostalo nič drugega kot zmeda.

Travma je bila popolna. Postali smo otrpli zombiji, ki so kompulzivno iskali naslednji šok, da bi nas spomnil, da smo sploh še živi.

Zdaj si dovolimo, da se jezimo na tiste, ki so nam škodovali, in druge, ki so vedeli in niso storili ničesar.

Pišemo dnevnik, se pogovarjamo s prijatelji. Besnimo in udarjamo po blazinah z kiji za bejzbol in kričimo, če je treba, vendar ne zadržimo spet vsega v sebi. Opustimo samoobtoževanje. Vemo, da nismo bili vzrok tega, kar se je zgodilo.

Zdaj se odločimo biti v bližini tistih, ki nas potrjujejo, ko govorimo o tem, kar se je zgodilo, in opustimo tiste, ki gledajo v prazno, ko jim pripovedujemo o svojem otroštvu. A tega ne izrečemo- samo pustimo.

Na ta dan se odločim govoriti s tistimi, ki me resnično slišijo, in izpuščati tiste, ki tega ne morejo. Vem, da sem vreden truda in si zaslužim, da imam v svojem življenju čuječe ljudi.


To sporočilo ste prejeli, ker ste naročeni na skupino »ACA SLOVENIJA« v Google Skupinah.
Če se želite odjaviti od skupine in ne želite več prejemati njenih e-poštnih sporočil, pišite na naslov aooa-slovenija+unsubscribe@googlegroups.com.
Če si želite ogledati to razpravo v spletu, obiščite spletno stran https://groups.google.com/d/msgid/aooa-slovenija/VI1P194MB071820EAF28A82E970142F2CDC349%40VI1P194MB0718.EURP194.PROD.OUTLOOK.COM.