5. januar – Ciljno delovanje

“Videli smo, da odrasli otroci uporabljajo načela dvanajstih korakov za obvladovanje družinskih bolezni, obupa in smrti z neverjetno vedrino in vero.”

BRB str. 291

Lepota Korakov je v tem, da nas vodijo pri okrevanju po odraščanju v nefunkcionalnem domu in nam zagotavljajo zdravo duhovno osnovo, iz katere lahko živimo svoje življenje. Ko se še naprej ukvarjamo s svojim okrevanjem, tako da se redno udeležujemo sestankov in se družimo z drugimi odraslimi otroki, ohranjamo stopnjo duhovne pripravljenosti, ki nam bo pomagala pri soočanju z neizogibnimi izzivi, s katerimi se bomo soočili.

Z okrepljenim duhom živimo iz trdnih temeljev, ki se ne bodo podrli niti v času krize. Situacije in dogodki se nam bodo sicer pripetili nepričakovano in pred nami bodo težave in boleče okoliščine- to je gotovo. A namesto da se nezavedno odzovemo in ponavljamo nezdrave vzorce vedenja, delujemo s ciljem v mislih, hkrati pa ohranjamo svoj mir. Koraki so orodja, ki nam pomagajo krmariti po neznanem ozemlju, ki je naše življenje. Če še naprej redno uporabljamo naučeno, se lahko z milostjo soočimo s preizkušnjami življenja.

Na današnji dan bom uporabil univerzalno modrost, ki jo vsebuje dvanajst korakov, v kateri koli težavi, s katero se soočam.