6. april – Napredek

“Dan za dnem napredujemo v svojem čustvenem, fizičnem in duhovnem življenju.”

BRB str. 255

Mnogi od nas so izkusili občutek neresničnosti, ko svoje telo potisnemo čez prave meje vzdržljivosti ali pa popolnoma zanemarimo svoje fizične potrebe. Nekateri od nas imajo naravni talent za zmagovanje na tekmovanjih v fizičnih disciplinah, drugi pa sedijo ob strani in si pri sebi razmišljajo, da bi to lahko storili, a se jim preprosto ne da.

Ne glede na našo preteklo situacijo, učenje skrbi zase pomeni razumevanje vrednosti ustrezne telesne dejavnosti, ki nas ne naredi ranljive za nepotrebne poškodbe ali bolezni. Začnemo si dovoliti resnično ceniti svoje mesto v vesolju.

Morda se zdi težko naučiti se zmernosti pri vseh stvareh. A ko ugotovimo, kaj lahko dobro, uravnoteženo zdravje pomeni za nas to postopoma postane lažje. Začnemo vzpostavljati rutine, ki postanejo navade, te pa nam sčasoma postanejo druga narava.

Spremljevalec naše skrbi za telo je naša čustvena prehrana, ki jo prejmemo v molitvi in meditaciji. To lahko storimo tiho ali pa smo je deležni v doživljanju narave, plesu ob naših najljubših pesmih ali pa ko se preprosto spomnimo, da moramo globoko dihati. To je del našega napredka pri okrevanju – naš način kako si pomagamo pri zdravljenju.

Na ta dan živim v tem trenutku, tako da skrbim za svoj um in svoje telo. Diham, se premikam in prosim svojo Višjo Močjo, da je z mano.