6. julij – Sprememba na delovnem mestu

“Z uporabo našega programa in podporne skupine se naučimo, da lahko pozitivno vplivamo na spremembe v svojem poklicnem življenju.”

BRB str. 425

Na delu smo mnogi opazili, da nam je zelo neprijetno. Ko smo govorili o naših težavah pri delu, nas je član ACA vprašal, ali smo že kdaj prebrali 14. poglavje, “Kako zagnati naš program.”

Ko smo to prebrali, nismo mogli verjeti, kako resnično je. Spet nam je literatura ACA povedala stvari o nas samih, ki jih prej nismo poznali. Nase in na svoja delovna mesta smo začeli gledati s novimi očmi. Naučili smo se, da se z ljudmi v službi povezujemo, kot smo se v naši izvorni družini. Videli smo jih skozi filter Značilnosti seznama perila in z vsako osebo ustrezno ravnali glede na njeno razpoloženje in/ali na koga iz naše družine nas spominja.

Z zanašanjem na Višjo Močjo, podporo na naših srečanjih in naših sopotnikov ter našim takojšnjim  delom na Korakih tu in tam opazimo majhne spremembe. Lahko smo se ustavili in vprašali: “Ali je ta velika reakcija, ki jo čutim, temelji na tukaj in zdaj? Na kaj me spominja?” V takih trenutkih uporabljamo naša orodja za okrevanje in pokličemo ali pošljemo e-pošto našim podpornikom za prenovo, da obdelajo naše izkušnje. Preden se zavemo, je naše okrevanje navzoče v vseh delih našega življenja, še posebej v službi.

Na ta dan se bom spomnil, da sem varen in pomemben, ne glede na to, ali sem doma, v službi ali nekje vmes.