6. junij – Onkraj preživetja

“Če presežemo preživetje, se zavedamo, da se lahko izgubljene sanje ali želje znova pojavijo.”

BRB str. 429

Prosimo našo Višjo Moč, da nam pomaga uresničiti naš resnični potencial z odkrivanjem našega Resničnega jaza – tistega, za kar smo bili namenjeni. Živimo v vsakem trenutku in najdemo tako moč, da smo nežni do sebe, kot tudi vpogled, da prepoznamo, kdaj smo lahko kritični do sebe ali drugih.

Rešitev ACA nam pove, da lahko obnovimo svoje otroštvo tako, da smo sami ljubeči starši. Kako zdravo zveneč način za spremembo učinkov odraščanja v alkoholiziranem ali drugače nefunkcionalnem domu! Te lepe besede nas navdajo z upanjem, da res obstaja način, da potegnemo iz sebe občutke sramu, strahu in čustvene bolečine, ki so zasidrana v našem bitju.

Kakor udejanjamo te besede, se naučimo biti nežni do sebe, s čimer ublažimo velik del stresa, ki smo si ga naložili sami. Dotaknemo se svojega notranjega otroka in ga negujemo ter ugotovimo, da je to dobro porabljen čas. Spoznali smo, da ne moremo resnično ljubiti drugih, dokler ne ljubimo sebe. To postane naš cilj okrevanja, ki ga izvajamo vsak dan. Dajemo si nežne pozitivne afirmacije. Vemo, da je naša Višja Moč posadila seme ljubezni v naše duše in naš Resnični Jaz bo dovolil, da ta ljubezen raste in cveti.

Na ta dan se bom povezal s svojim notranjim otrokom, da bi ponovno ujeli pozitiven spomin ali sanje in ga živel kot odrasla oseba. Ne glede na to, kako majhne se zdijo te sanje ali spomin, prepoznam njihov vpliv na to, da postajam novi človek.