7. junij – Sam svoj starš

“Prvi korak pri starševstvu sebi vključuje prepoznavanje ljubečega glasu v sebi.”

BRB str. 298

Odraščanje v disfunkcionalni družini je bilo kaotično. Hodili smo kot po jajcih, čakali, da vržejo v nas še drugi čevelj, ali le zadržali dih in čakali, da se vojna začne. Zjutraj – po brutalni noči – so se vsi pretvarjali, kot da se ni nič zgodilo.

Ko smo prvič prišli v ACA, smo bili mnogi od nas jezni, v samoobrambi, na koncu z živci. Bili smo bodisi sredi kaosa bodisi v globoki izolaciji. Dobro smo vedeli, kakšen je občutek biti na tem čustvenem toboganu življenja: to minuto gor, naslednjo dol.

Kar se naučimo v tem programu, je, da je pojavljanje na srečanjih in delo po korakih ključnega pomena. Ko se naučimo vrednosti predaje, sprejemanja, ljubezni in odpuščanja, začnemo graditi močne temelje za boljši način življenja. Naučimo se ločiti od svojih staršev, kar pomeni, da postanemo sami svoji ljubeči starši, ki svojemu notranjemu otroku zagotovimo tisto, česar nismo prejeli od svojih družin. To je kot bi začel na novo, kot bi se ponovno rodil.

Na današnji dan sem hvaležen za to, kar me je ACA naučil o pomembnosti mojih izbir in o tem, kako postati sam svoj starš. Dan za dnem začenjam na novo in svojemu notranjemu otroku dajem pozitivna sporočila.