8. maj – Notranji otrok/Pravi jaz

“V teh letih družinske disfunkcije se je naš notranji otrok ali pravi jaz skril in ostal močno utrjen v vzorcih zasvojenosti ali odvisnega vedenja.”

BRB str. 106

Pred ACA smo morda slišali in imeli celo utrinke našega notranjega otroka ali resničnega jaza – tistega dela nas, ki hrepeni po brezpogojni ljubezni in podpori, ki ju nismo prejeli v svojih družinah.

To je tisti del nas, ki je najpogosteje zakopan globoko za obrambnimi mehanizmi in zasvojenostjo, za katera smo mislili, da nas nekako ščitita pred nadaljnjo škodo.

V okrevanju izvemo razloge, zakaj se je naš Resnični jaz skril. Končno tudi razumemo, zakaj je ta del naše osebnosti hkrati zlahka in težko dosegljiv.

Ko prepoznamo in sprostimo svojo travmo iz otroštva, izstopimo izza svojih odvisnosti in samouničujočega vedenja, v iluziji da bi bil naš notranji otrok varen. Postanemo sami svoj starš in si dajemo tisto, česar nismo prejeli. V notranjosti začnemo cveteti in postanemo celoviti s pomočjo naše Višje Sile, naših sopotnikov in orodij ACA.

Na današnji dan bom pozdravil in negoval svoj Resnični Jaz. S podporo svoje Višje Moči in ACA si lahko zagotovim brezpogojno ljubezen, ki sem si jo vedno zaslužil.