8. marec – Intimnost

“Kar so mnogi odrasli otroci opisali kot ljubezen ali intimnost, preden so dosegli ACA, je bila pravzaprav soodvisnost ali tog nadzor.”

BRB str. 6

Preden smo prišli na program, smo mislili, da je intimnost tista skrivna beseda, ki se nanaša na seks in ljubezen.

Mislili smo, da gre za to, da skrbimo za drugo osebo, delamo za drugo osebo in se izgubljamo v drugi osebi – ker smo jo imeli tako zelo radi!

Seveda si vsi želimo biti blizu svojih partnerjev, toda pred okrevanjem smo mnogi od nas ležali v isti postelji z njimi, a se počutili milijon milj stran in stradali po naklonjenosti. Zadovoljili smo se z drobtinami, pa se tega sploh nismo zavedali. Naredili smo vse, da smo zagotovili, da smo se prepričali, da smo tisti srečni družinski portret na steni.

Danes, v okrevanju, se je intimnost razvila v to, kar naj bi bila.

S partnerji in bližnjimi prijatelji vodimo iskrene pogovore in se ne bojimo izraziti mnenj. Obkrožamo se z ljudmi, ki jim je mar za nas, z ljudmi, ki se jih ne bojimo. Zdravo se pogovarjamo o denarju in drugih pomembnih vprašanjih ter ljudi ne silimo ali manipuliramo s sramom in krivdo. Svojo skodelico napolnimo s svobodo izbire. Imamo zdrave partnerske odnose in razumemo, kaj je prava intimnost. Čutimo veselje.

Na ta dan si bom dovolj zaupal, da bom v svojih odnosih odprt za pravo intimnost.